top of page

Stüdyo Ses Yalıtımı

Esq_02-3njWMGlPN.d0xIcs.9WVEPipfp.uxJsI.jpg

Stüdyo Ses Yalıtımı

Stüdyo Ses Yalıtımı ve İzolasyonu Nasıl Yapılır ?

Stüdyo ses yalıtımı denildiği zaman genellikle akustik düzenleme akıllara gelmektedir.Fakat ses kalitesi kadar önemlidir ses yalıtımı.

 

Mevcut stüdyolarınızda ses yalıtımı yapmadan müzik çalışmalarınızı devam ettirebilir lakin çevre yaşam alanlarının şikayetleri veya sizin kimseyi rahatsız etmemeniz gerekmektedir.

 

Stüdyo ses yalıtımı,alan içerisinde oluşacak gürültü miktarının %90 seviyelerinde engellemek anlamına gelebilir.Tüm duvar,tavan ve zeminde yapılacak ses yalıtım tipi ile en yüksek verimleri almak zorundasınız.Ses yalıtımı işlemlerinden sonra akustik düzenleme yapılmalıdır.

 

Stüdyo ses yalıtımı nasıl yapılır ?

Stüdyo ses yalıtımı,en ağır ses yalıtım uygulama tipidir.Yani en yüksek yoğunluğa sahip ve ses yalıtım değeri yüksek olan malzemelerin kullandığı uygulamadır.

1.Mevcut duvar yüzeyleri üzerine 53mm kalınlığında yüksek yoğunlukta ses kesici bondex süngerler yapıştırma olarak uygulanmaktadır.

2.Hazırlanan ses kesici bondex süngerler üzerine alçıpan karkas sistemleri oluşturulur ve ön yüzlerine 6mm kalınlığında sismik titreşim bantları çekilmektedir.

3.Hazırlanan alçıpan karkas sistemi üzerine 12mm kalınlığında betopanlar vidalanır.

4.Kapatılan betopanların üzerine tekrar 4mm kalınlığında ağır Epdm ses bariyeri uygulanır.

5.Epdm ses bariyeri üzerine son katman olarak tekrar alçıpan veya betopan levha vidalanarak sistem kapatılmış olur.

 

Not: Ses yalıtımı yapılacak veya ses yalıtımı yapılmış olan stüdyoların kapılarına da müdahale edilmelidir.Ses yalıtımlı kapı ile dışarıya çıkabilecek ses frekanlarının sıfıra indirgememiz mümkündür.

 

Not: Ses yalıtımı yaptırırken,profesyonel firmalar ile iletişime geçilmesi en önemi hususlardandır.

Taş yünü ile ses yalıtımı yapıyoruz diyen kişi ve kuruluşlardan muhakkak uzak durmanızı tavsiye ederiz.

atis-poligon-izolasyonu-yalitimi-gun-shoot-crafter-acoustic-4-1.jpg
bottom of page